Затягат контрола върху работата по водния цикъл в Силистра

14780
Затягат контрола върху работата по водния цикъл в Силистра
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Община Силистра затяга контрола над работата на строителните фирми, които изграждат водния цикъл на града. Набелязани са и конкретни мерки за подобряване организацията на движението в районите, където се извършват строително-ремонтните работи, предаде БНР.

Две деца са блъснати на пешеходна пътека в Силистра

Две деца са били блъснати тази сутрин на пешеходна пътека пред училище „Иван Вазов” в Силистра, предаде БНР. Пострадал...

Действията на общината идват като отговор на откритото писмо на Реформаторския блок от преди няколко дни, в което се настоява за по-ефективен контрол по проекта.

Общо 16 са районите, с които се извършват строителни и монтажни работи за изграждането на новата ВиК мрежа на Силистра. На места изкопите са с дълбочина от 8 метра и са опасни. Инспектори от общината ще следят строителните обекти да бъдат обозначени с указателни и предупредителни табели и заграждения с цел да не се допускат инциденти.

Всяка сряда на интернет страницата на общината ще бъде публикувана подробна и актуална информация за хода на строителните работи и сроковете за приключване. Например, в района на Дунавския парк строителството временно е спряно заради открити артефакти, които трябва да бъдат изследвани и консервирани.

По повод оплаквания на граждани за завишено ниво на прах, от фирмата изпълнител уверяват, че всеки ден районите се пръскат в вода, но заради високите температури ефектът е краткотраен.

Ученици от Силистра събраха 25 хил. долара за училища в Гана, Лаос или Гватемала

Учениците от 10 "а“ клас на езиковата гимназия "Пейо Яворов“ в Силистра успяха да съберат 25 хил. долара за 25 дни, коит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com